top of page

De eerste keer naar de sportschool; Hoe doe je dat?

De eerste keer naar de sportschool kan spannend zijn omdat je niet precies weet wat je te wachten staat, hoe jij je zal voelen, wat je moet doen en wat je te wachten staat. Met de juiste voorbereiding kan het je een stuk makkelijker af gaan, het je dat doet lees je hier in deze blog.


Voel je comfortabel

Je comfortabel voelen wanneer je naar de sportschool gaat is belangrijk omdat het gevoel van comfort je kan helpen om je gemotiveerd te voelen en jij dus je sportdoelen kan behalen. Om je comfortabel te voelen kan je starten om comfortabele kleding aan te doen waar jij je zelfverzekerd in voelt. Koop voor je naar de sportschool gaat, leuke sportkleding waar jij je prettig in voelt. Daarnaast is het belangrijk om een sportschool te kiezen die bij jou past. Kijk op internet naar de verschillende sportscholen bij jou in de buurt en kies die ene waar jij je het prettigst bij voelt, neem desnoods een kijkje voor dat jij je daar inschrijft. Vaak is het ook mogelijk om een gratis proefles te plannen zodat je alles nog even kan aanvoelen in de sportschool. Meer tips over hoe jij je comfortabel en zelfverzekerd kan voelen, deel ik in het boek ''Zelfliefde in 21 dagen''. Daar geef ik 21 tips voor 21 dagen met 21 opdrachten.


Eerst even observeren

Wanneer je de gym binnenkomt is het handig om eerst even de apparaten, groepslessen en andere faciliteiten te observeren. Vraag bij binnenkomst even naar een rondleiding en stel vragen als je iets wilt weten over een apparaat of les. Met een rondleiding weet je bij de volgende bezoeken meteen wat je alles kan vinden en dat geeft vaak al een relaxed gevoel wanneer je wilt beginnen met trainen in de sportschool. Wanneer je gaat trainen, begin dan op een cardio apparaat die al bekend voor jou is zoals een loopband, zodat je tijdens de cardio oefening nog even rond kan kijken en dan bedenken naar welk apparaat je vervolgens gaat.


Plan je trainingsschema

Kies een trainingsschema aan de hand van je doelen. Plan op de website een gratis intake gesprek om je doelen te bespreken en boek een persoonlijk plan voor een persoonlijk trainingsschema. Er zijn verschillende doelen wanneer je wilt beginnen met sporten. Wil je spiermassa vergroten, wil je afvallen of wil je strakker worden? Met een helder doel is het makkelijker om een duidelijk trainingsschema te verkrijgen.


Durf om hulp te vragen

Als je nog nooit naar een sportschool bent geweest, weet je misschien nog niet hoe alle apparaten werken of hoe je de oefening juist uitvoert. Samen met mij als personal trainer help ik jou er doorheen, maar het kan ook zijn dat je zonder een personal trainer in de sportschool bent, dan is het belangrijk dat je durft te vragen aan de medewerkers van de sportschool. Zij zijn er om je te helpen. Vaak staan er ook instructies op de apparaten die je iets meer kunnen vertellen over het gebruik van de apparaten.

Ter extra tip wil ik mee geven dat je niet bang hoeft te zijn over ''de ogen'' van de andere mensen in de sportschool. Iedereen is in de sportschool om zijn eigen doelen te behalen en daar zijn ze vaak druk mee en dus weinig tijd hebben om naar jou te kijken en jou te veroordelen. Voor iedereen was het ooit de eerste keer in de sportschool dus je hoeft je totaal niet te schamen.5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page